Overspel in jullie relatie? Wat nu?

Vreemdgaan, overspel, ontrouw of affaire. Het zijn allemaal verschillende woorden om de aanslag te benoemen die gepleegd is op jullie vertrouwen en respect voor elkaar. De woorden verschillen, de impact op de relatie is echter vaak hetzelfde: verwoestend!

Maar weinig stellen zijn in staat om zelfstandig om te gaan met deze situatie in hun relatie. Hoe zit dat met jullie? Weten jullie hoe hier mee om te gaan?  En wat betekent dit nu voor jullie relatie? Blijven jullie nu nog wel samen? Of is dit het einde van wat jullie samen hadden? Al deze vragen maken het waarschijnlijk moeilijker om er samen uit te komen.

Eén ding is inmiddels zeker… Wat eens een basis van vertrouwen, zekerheid en veiligheid was voor jullie, is nu weg… Wat over is, is een bijna niet te verdragen gevoel van verlorenheid, machteloosheid en verdriet.

Hulp bij het herstellen van de relatie na vreemdgaan.

Ik raad jullie in ieder geval aan om het nemen van beslissingen op basis van allerlei emoties even uit te stellen. Een onzorgvuldig besluit kan de toekomst van jullie relatie misschien onherstelbaar beschadigen.

Houdt, hoe moeilijk de situatie ook is, de communicatie open naar elkaar. Blijf in contact. Realiseer dat jullie alleen door samen te werken uit deze situatie kunnen komen. En, als dat lukt, zal jullie relatie sterker zijn dan daarvoor. Hoe tegenstrijdig het ook voelt: op dit moment hebben jullie elkaar het meest nodig! Samen kunnen jullie je

Relatieherstel is mogelijk! Ja, ook na dat er sprake is geweest van vreemdgaan. Ook nu jullie het gevoel hebben dat het nooit meer goed komt.

Ja, jullie relatie redden is mogelijk, maar zeker niet gemakkelijk! Het is een lange weg die jullie samen moeten bewandelen, terwijl jullie elkaar steunen bij het verwerken van de pijn en het verdriet. Jullie zullen beiden, of je nu pleger bent of bedrogene, stappen moeten zetten om het vertrouwen en het respect in jullie relatie weer te helen en herstellen.

Jullie relatie is te redden! Ja, ook na vreemdgaan.

Het traject voor relatieherstel na ontrouw bestaat uit 11 gesprekken van minimaal 90 minuten. In het begin vinden de gesprekken eens per week plaats. Afhankelijk van jullie vorderingen wordt dat later eens per twee tot vier weken.

Het gehele traject duurt ongeveer 6 maanden. Meestal is dit voldoende om jullie relatie in de basis weer te herstellen. Indien er meer dan 11 gesprekken nodig zijn dan is mogelijk om het traject te verlengen. Een half jaar na dat jullie traject is afgerond komen we weer bijeen voor een nazorgsessie.

Samen door na een affaire

Tijdens het traject begeleid ik jullie o.a. aan de hand van het relatieherstelprogramma S.A.M.E.N. Dit programma is speciaal ontwikkeld om stellen waar er sprake was van ontrouw, overspel, vreemdgaan of een affaire, bij te staan in het herstellen van hun relatie. Het relatieherstelprogramma is samengesteld door Ferdinand Bijzet. Ferdinand is therapeut, trainer en spreker en heeft landelijk naam opgebouwd op het gebied van relatie-, gezins- en verslavingstherapie.  Als partner van zijn Relatie-Herstel Academie bied ik het programma S.A.M.E.N. aan.

Het traject voor relatieherstel na ontrouw

Het traject voor relatieherstel na ontrouw heet S.A.M.E.N. SAMEN staat voor de 5 fasen die jullie voor relatieherstel dienen te doorlopen: Stilstaan, Amputeren, Meeleven en Meebewegen, Evalueren en Evolueren, Nieuwe kansen en Naweeën.

Van start met het traject Samen verder na ontrouw?

Interesse in het traject voor relatieherstel na ontrouw? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan.  Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en vrij van kosten.

Het doel is om zonder verdere verplichtingen gewoon met elkaar kennis te maken en te kijken of het samen klikt. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over mijn manier van werken en beantwoord ik al jullie vragen.

Let op: Als één van de volgende zaken zich binnen jullie gezin afspeelt dan dienen we tijdens het kennismakingsgesprek te onderzoeken in hoeverre het traject voor relatieherstel na ontrouw op dit moment de juiste manier is om aan jullie vertrouwensbreuk te werken:

  • De affaire is nog steeds gaande,
  • drugs- of drankverslaving,
  • lichamelijk geweld.

Aanmelden voor “Samen verder na ontrouw”?

Interesse in het traject “Samen verder na ontrouw”? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan. Het gesprek is kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek aanvragen