Hulp bij een relatiecrisis

In jullie relatie is iets gebeurd, dat de vlam in de pan doet slaan. Eén van jullie heeft iets gedaan wat het vertrouwen in de ander en in de relatie schade heeft berokkend. Misschien is er sprake overspel… misschien hield een van jullie iets achter… Hoe dan ook, het vertrouwen bij de ander is geschaad.

Geen van beiden weten jullie hoe hier mee om te gaan en wat dit nu betekent voor jullie relatie. Blijven jullie nu nog samen? Gaan jullie uit elkaar? Wat eens een zeker gevoel gaf is weg… het gevoel van machteloosheid is bijna niet te verdragen…

Als jullie in een relatiecrisis zitten biedt ik jullie graag hulp. Graag begeleid ik jullie door middel van een relatiecrisisgesprek. Tijdens dit intensieve relatiecrisisgesprek wordt het voor jullie helder hoe jullie nu verder willen.

Relatiecrisisgesprek

Wat te doen bij een relatiecrisis?

Blijven of gaan? Welke zekerheid heb ik dat dit goed komt als ik blijf? Maak ik niet iets dat zeer waardevol is kapot als ik ga? Een relatiecrisis leidt tot allerlei prangende vragen. Tijdens  een relatiecrisis is het niet aan te raden om op basis van allerlei emoties beslissingen te nemen die een ingrijpend effect zullen hebben op jullie toekomst. Hoe moeilijk de situatie ook is, houd de communicatie naar elkaar open. Wees ervan bewust dat als jullie samen door deze situatie heen komen, jullie en jullie relatie sterker zal zijn dan voor de relatiecrisis.

Het relatiecrisisgesprek

Het doel van het relatiecrisisgesprek is om jullie beiden aan het woord te laten komen zodat jullie beiden kunnen zeggen wat er volgens jullie speelt. Op deze manier kunnen jullie je gemoederen kalmeren en tot rust komen. Pas dan kunnen jullie met elkaar bespreken hoe jullie de toekomst er uit gaat zien.

Een relatiecrisisgesprek bestaat uit een intensieve sessie die drie uur duurt. Tijdens deze sessie brengen we de negatieve patronen en gebeurtenissen in kaart die leiden naar zoveel verdriet in jullie relatie.  Daarna bekijken we hoe die patronen kunnen worden aangepakt en hoe over de gebeurtenissen kan worden gestapt zodat er weer ruimte komt om weer samen opnieuw te beginnen.

Aan het eind van het relatiegesprek is in ieder geval duidelijk:

  • Wat jullie negatieve interactiepatronen zijn en hoe ze leiden naar leed in jullie relatie;
  • Hoe negatieve gebeurtenissen schade hebben berokkend aan jullie relatie;
  • Of er nog voldoende vertrouwen en  respect zit in jullie relatie om opnieuw te beginnen;
  • Wat er nodig is om opnieuw te beginnen.

Acute aandacht voor jullie relatie

Het relatiecrisisgesprek  is speciaal voor stellen die het gevoel hebben dat hun relatie acuut aandacht nodig heeft omdat het anders uitloopt op een scheiding. Deze stellen willen graag zo snel mogelijk onder begeleiding het gesprek met elkaar aangaan over de situatie waarin zij nu bevinden.

In principe is een ‘relatiecrisisgesprek’ eenmalig. Is er daarna behoefte aan verdere begeleiding, dan is het raadzaam om samen EFT-relatietherapie sessies te volgen of in Intensieve Relatiebegeleiding te gaan.

Indien jullie in een relatiecrisis verkeren dan kan er spoedig een afspraak gemaakt worden. Jullie hoeven dan niet lang in een benarde situatie te zitten.

Relatiecrisisgesprek aanvragen

Na het aanvragen van een relatiecrisisgesprek ontvangen jullie een e-mail met verdere informatie. Ik neem binnen 24 uur contact met jullie op om een afspraak te plannen. Ik doe mijn best om deze afspraak op zeer korte termijn (liefst binnen 3 dagen) te laten plaatsvinden.

Relatiecrisisgesprek aanvragen