Een relatiecrisis gebeurt heel onverwacht

In je relatie kan het voor komen dat er iets gebeurt, dat de vlam in de pan doet slaan. Eén van jullie doet iets wat het vertrouwen in de ander en in de relatie schade berokkend. Misschien is er sprake overspel… misschien hield een van jullie iets achter… Hoe dan ook, het vertrouwen bij de ander is geschaad.

Geen van beiden weten jullie hoe hier mee om te gaan en wat dit nu betekent voor jullie relatie. Blijven jullie nu nog samen? Gaan jullie uit elkaar? Wat eens een zeker gevoel gaf is weg… het gevoel van machteloosheid is bijna niet te verdragen…

Wat te doen bij een relatiecrisis?

Blijven of gaan? Welke zekerheid heb ik dat dit goed komt als ik blijf? Maak ik niet iets dat zeer waardevol is kapot als ik ga? Een relatiecrisis leidt tot allerlei prangende vragen. Tijdens  een relatiecrisis is het niet aan te raden om op basis van allerlei emoties beslissingen te nemen die een ingrijpend effect zullen hebben op jullie toekomst. Hoe moeilijk de situatie ook is, houd de communicatie naar elkaar open. Wees ervan bewust dat als jullie samen door deze situatie heen komen, jullie en jullie relatie sterker zal zijn dan voor de relatiecrisis.

Het relatiecrisisgesprek

Als er bij jullie sprake is van een relatiecrisis bied ik jullie hulp bij jullie relatieproblemen door jullie te begeleiden bij een intensief gesprek. Tijdens dit relatiecrisisgesprek wordt het voor jullie helder hoe jullie nu verder willen.

Het doel van dit relatiecrisisgesprek is om jullie beiden aan het woord te laten komen zodat jullie beiden kunnen zeggen wat er volgens jullie speelt. Op deze manier kunnen jullie je gemoederen kalmeren en tot rust komen. Pas dan kunnen jullie met elkaar bespreken hoe jullie de toekomst er uit gaat zien.

Een relatiecrisisgesprek bestaat uit een intensieve sessie die drie uur duurt. Tijdens deze sessie brengen we de negatieve patronen en gebeurtenissen in kaart die leiden naar zoveel verdriet in jullie relatie.  Daarna bekijken we hoe die patronen kunnen worden aangepakt en hoe over de gebeurtenissen kan worden gestapt zodat er weer ruimte komt om weer samen opnieuw te beginnen.

Aan het eind van het relatiegesprek is in ieder geval duidelijk:

  • Wat jullie negatieve interactiepatronen zijn en hoe ze leiden naar leed in jullie relatie;
  • Hoe negatieve gebeurtenissen schade hebben berokkend aan jullie relatie;
  • Of er nog voldoende vertrouwen en  respect zit in jullie relatie om opnieuw te beginnen;
  • Wat er nodig is om opnieuw te beginnen.

Acute aandacht voor jullie relatie

Het relatiecrisisgesprek  is speciaal voor stellen die het gevoel hebben dat hun relatie acuut aandacht nodig heeft omdat het anders uitloopt op een scheiding. Deze stellen willen graag zo snel mogelijk onder begeleiding het gesprek met elkaar aangaan over de situatie waarin zij nu bevinden.

In principe is een ‘relatiecrisisgesprek’ eenmalig. Is er daarna behoefte aan verdere begeleiding, dan is het raadzaam om samen EFT-relatietherapie sessies te volgen of in Intensieve Relatiebegeleiding te gaan.

Indien jullie in een relatiecrisis verkeren dan kan er spoedig een afspraak gemaakt worden. Jullie hoeven dan niet lang in een benarde situatie te zitten.

Een relatiecrisisgesprek aanvragen?

relatiecrisisgesprek aanvragen