Ik sta jullie graag bij…

ervaren EFT Relatietherapeut

Reginald Markes

Ik ben een ervaren EFT relatietherapeut en gezinstherapeut.  De stellen en gezinnen waarmee ik werk kampen met uiteenlopende relatieproblemen. Mijn focus ligt op het herstellen en helen van de hechting, de emotionele verbinding, die partners en gezinsleden ondervinden. Zo kunnen zij weer vertrouwen, veiligheid en intimiteit in hun relatie brengen. Ik werk met stellen en gezinnen die een langdurige positieve wending willen geven aan hun relatie.

Ik bied stellen en gezinnen een veilige en compassievolle vorm van begeleiding en ondersteuning. Dit gebeurt op een manier die begrip en  emotionele genezing bevorderd. Mijn stijl is humorvol, positief, empathisch en met respect voor persoonlijke normen, waarden en levensstijlen. Tijdens mijn sessies wil ik een sfeer van openheid, authenticiteit en oprechtheid creëren. Zo ben ik zelf ook. En ik merk dan dat iedereen dan gerust zijn of haar zegje durft te doen. Mijn begeleiding is maatwerk. Ik pas mijn therapie zodanig aan dat het precies past bij de behoeften van ieder specifiek stel of gezin. Iedereen is bij mij welkom…

Als EFT relatietherapeut streef ik er naar twee mensen die zielsveel van elkaar houden, en elkaar even kwijt zijn, weer bij elkaar te brengen zodat zij hun relatie kunnen redden. Ik behandel jullie zoals ik zelf ook behandeld wil worden: als mens, mooi, compleet en volmaakt, met een eigen set kwaliteiten en kwetsbaarheden  en een eigen unieke achtergrond. Ik richt mij op jullie relatie. In mijn ogen zijn jullie niet kapot of gebroken. Ik heb er geen behoefte aan om jullie te beoordelen, in een hokje te stoppen of te repareren.

Ben ik de juiste EFT therapeut voor jullie?

Je ziel bloot leggen en jezelf kwetsbaar opstellen is niet even altijd makkelijk. Het lukt vaak beter als je je thuis en veilig kunt voelen bij de degene bij wie je dat doet. Je laten bijstaan in het herstellen van relatie werkt nu eenmaal beter als je je EFT therapeut vertrouwd. Maar, hoe kunnen jullie nu weten of ik wel de juiste EFT therapeut ben om jullie te begeleiden bij het verbeteren van jullie relatie?

Maak vrijblijvend en kosteloos kennis met mij

De juiste EFT therapeut is iemand die deskundig is en waar jullie een ‘klik’ mee hebben. Er is maar één manier om dit na te gaan en dat is om persoonlijk kennis te maken. Daarom bied ik jullie de mogelijkheid om door middel van een kennismakingsgesprek kennis met mij te maken. Dit kennismakingsgesprek is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we elkaar nader leren kennen en nagaan of we gezamenlijk een  ‘klik’ hebben. Jullie kunnen zien en ervaren wie ik ben en hoe ik werk. Daarnaast zal ik uitleg geven over Emotionally Focused Therapy (EFT) en de verschillende trajecten binnen de Praktijk voor Hechte Relaties.  Ook wil ik graag weten wat er speelt binnen jullie relatie en welke stappen jullie graag zouden willen ondernemen. Uiteraard krijgen jullie alle mogelijkheid om vragen te stellen.

Even goede vrienden!

Jullie hoeven tijdens het kennismakingsgesprek geen enkel besluit te nemen. Aan het einde van het gesprek geef ik jullie alle besproken informatie op papier mee en mogen jullie in alle rust thuis samen bespreken of een traject volgen met mij als therapeut iets voor jullie is. En mocht dat niet zo zijn: Even goede vrienden!

Mijn kwalificaties en registraties

Ik heb me gespecialiseerd in de Emotionally Focused Therapy (EFT) methode. Onderzoek heeft uitgewezen dat Emotionally Focused Therapy (EFT) zeer goed werkt. Het is zeer effectief in het weer in verbinding brengen van partners. Zij leren weer naar elkaar uit te reiken op een open en empathische manier waarbij het vertrouwen en de emotionele connectie in de relatie weer groeien. Naast EFT maak ik ook gebruik van andere methodieken. Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen. Ik besteed daarom voortdurend aandacht aan het verder ontwikkelen mijn deskundigheid. Op dit moment bekwaam ik me verder als Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut.

Ik ben geregistreerd bij de beroeps- en koepelorganisaties EFT Nederland, ICEEFT en NVAGT. Tevens ben ik partner bij EFT-Zoetermeer en de Relatie-Herstelacademie. Naast relatie- en gezinstherapeut ben ik ook mediator en begeleid ik partijen die bij een hoogoplopend relatie-, gezins- of familieconflict betrokken zijn.

EFT Nederland      ICEEFT     NVAGT     SCAG logo

De Praktijk voor Hechte Relaties voldoet aan de eisen van de WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en is aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen). Ik doe mijn uiterste best om jullie zo goed mogelijk bij te staan.  Mochten jullie desondanks toch een klacht hebben, houdt het dan niet voor jullie maar bespreek het met mij. Ik los het graag samen met jullie op. Mochten we er bij een klacht echt niet samen uitkomen, dan kunnen jullie vrij van kosten contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de SCAG.

Meer over mij…

Ik ben sinds 1999 getrouwd en ik heb 2 kinderen. Gedurende mijn huwelijk heb ik geleerd dat getrouwd zijn hard werken is. En dat harde werken bestaat uit het steeds weer kiezen voor elkaar, het steeds weer zoeken naar elkaar en het steeds weer de verbintenis aangaan met elkaar. En dat komt niet zomaar aanwaaien.

Als je een liefdevolle relatie wil dien je daar aandacht aan te besteden. Ik durf te stellen dat de keren dat het minder liep in mijn eigen relatie, het een verband had met de aandacht die mijn vrouw en ik aan onze relatie gaven. Natuurlijk is het een open deur als ik zeg dat je juist als het wat minder gaat wat extra aandacht aan elkaar en aan de relatie met elkaar moet besteden, maar juist op dit soort momenten is het bewegen naar elkaar het moeilijkst… of in ieder geval, zo ervaar ik het…

Net als iedere relatie heeft ook de onze de nodige ups en downs gekend. Geloof me, er zijn genoeg momenten waarbij mijn vrouw en ik, bij wijze van spreken, elkaar wel achter het behang konden plakken. En ondanks deze momenten hebben we altijd voor elkaar gekozen. Het zijn juist deze momenten waarop het belangrijk is om bewust voor elkaar te kiezen, om ondanks alle obstakels voor elkaar te gaan net zoals in de tijd dat je nog verliefd was. Deze bewustwording heb ik zelf verder mogen ontdekken door EFT.

EFT heeft mij geleerd om mij minder en in mij zelf te keren als het even wat minder gaat. Het heeft mij geleerd wat de waarde is van mij zelf kwetsbaar opstellen en tegen mijn vrouw te durven zeggen: “Ik heb je nodig…! Wees bij mij…!” EFT heeft mij doen inzien dat mijn doen en laten een invloed hebben op haar doen en laten. Als wij beiden bereid zijn ons doen en laten in de hand te houden zijn wij met elkaar verbonden en dat is de basis van een fantastische relatie…

Kosteloos en vrijblijvend kennismaken met mij?

Kennismakingsgesprek aanvragen