We zijn weer vanouds verbonden…

“Toen we 15 jaar geleden vol overgave in het huwelijksbootje stapten, en elkaar beloofden lief, maar ook leed te delen, hielden we geen rekening met het feit dat het ‘leed’ ons ook zou treffen. Na jaren op de eerste plaats zetten van onze 3 kinderen, werk, verhuizing, ouder wordende ouders, beseften we opeens dat het ‘wij’ ernstig verwaarloosd was en de natuurlijke band tussen ons beschadigd.

Via een omweg kwamen we achter het bestaan van Sue Johnson’s boek ‘Houd me vast’. In eerste instantie dachten we dat we zelf wel door het boek en de oefeningen heen konden werken. Immers, de patronen en voorbeelden waren erg herkenbaar. Maar we waren bang voor de emoties die in die gesprekken naar boven zouden komen en besloten toch een professionele gesprekspartner te zoeken.

Reginald is een mensen-mens, vanaf het eerste moment bezig een vertrouwelijke sfeer te creëren. De drempel om gedrieën diep te gaan in de gesprekken wordt door hem eenvoudig genomen. Er was veel ruimte voor de traan, maar Reginald slaagt er in lucht in de onderwerpen te houden, waardoor er ook veel gelachen werd.

Reginald beheerst de materie. Hij kan improviseren als het moet, hij kan ook zijwegen bewandelen indien nodig, maar ook recht op het doel af gaan. Zijn samenvattingen en analyses van onze patronen en verhalen zijn, vertaald in zijn eigen woorden, helder en direct.

We hebben nu het groot onderhoud van onze relatie achter de rug en zijn weer vanouds verbonden. We zijn blij dat we dit proces met Reginald hebben mogen beleven. “

P. en K. – Den Haag