Laat je partner niet in de steek omdat jullie relatie niet is zoals jij het hebt ingebeeld. Relaties zijn bijna nooit zo mooi, romantisch en ideaal zoals de partners het zich hebben ingebeeld. Iedere relatie kent zijn mindere momenten, zijn nare gebeurtenissen en zijn ongelukkige tijden…

Zie de waarde in van wat jij en je partner tot nu toe hebben opgebouwd. En realiseer je hoe ver jullie zijn gekomen. Weg gaan omdat je niet krijgt wat je wil, omdat er niet aan je verwachtingen wordt voldaan is oneerlijk ten opzichte van de ander en getuigt van zwakte naar jezelf.

Relaties zijn niet mooi, romantisch en ideaal omdat er geen problemen zijn, maar omdat de partners in de relatie en er steeds weer voor kiezen die problemen samen op te lossen. Door dit te doen kiezen zij steeds bewust voor elkaar. Eigenlijk zeggen zij tegen elkaar: “Ik laat jou niet in de steek”.

Uiteraard zijn er gevallen waarin je wel serieus dien te overwegen je relatie te verbreken. Blijf niet bij een partner die jou bewust de mogelijkheden op een gelukkig leven afneemt. Dat is oneerlijk tegenover jezelf en getuigt van zwakte naar de ander.