3 manieren om je relatie te saboteren…

1. Zelfgenoegzaamheid

Stel de waarde van je relatie niet prijs. Doe geen moeite voor je relatie. Je relatie is er om jou te dienen. Zolang jij maar je zin krijgt is alles ok. Je hoeft geen rekening te houden met je partner. Hij/zij moet het maar zelf zien te regelen, dat doe jij tenslotte ook. Een relatie is tenslotte solosport, geen teamsport.

2. Verwachtingen

Ga er van uit dat in een relatie alles precies zo gaat als jij dat je inbeeld. Jouw wil geschiede. Communicatie tussen jou en je partner is niet nodig omdat hij/zij automatisch dient te weten wat er in je omgaat, waar je bent en wat je doet. Neem gewoon aan dat je partner gewoon zal doen wat jij wil zonder dat jullie het besproken hebben. Het is aan hem/haar om te volledig te voldoen aan jouw wensen. Als dit niet werkt dan dient hij/zij te veranderen, jij niet.

3. Verdedigen

Het is beter om gelijk te hebben dan om gelukkig te zijn. Verdedig je zienswijze dus met verve en zoek geen compromis. Krijg je geen gelijk? Straf je partner dan door je emotioneel terug te trekken, te zwijgen, hem/haar de beschimpen en de schuld te geven. Blijf in controle door passieve agressiviteit. Neem een houding aan van: “En toch heb ik gelijk…”. Bouw een muur om je heen om jezelf en je standpunt te beschermen. Win de discussie ten koste van alles!