Tarieven en Aanpak

Zo gaan we aan het werk...

Tarieven en Aanpak 2018-02-15T13:09:14+00:00

Tarieven per sessie, niet per uren en minuten…

Het herstellen van relaties laat zich niet vangen in uren en minuten. Om die reden werk ik ook niet op basis van uren en minuten. Ik werk op basis van sessies.

Een sessie bij mij duurt minimaal 90 minuten en indien nodig, langer. Hoeveel langer? Dat vind ik niet zo interessant. Ik wil dat jullie iedere sessie iets waardevols bereikt hebben, dat er een stap gezet is. Ik wil dat jullie als stel of gezin iedere sessie met een tevreden gevoel afsluiten, met de moed om verder te bouwen aan jullie relatie.

Begeleiding
Tarief
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Kennismakingsgesprek, kosteloos en vrijblijvend € 0,-
EFT relatietherapie, aantal sessies in overleg + 1 nazorgsessie € 130,- per sessie
Intensieve Relatiebegeleiding, traject van 11 sessies + 1 nazorgsessie € 1265,-
Gezinstherapie, aantal sessies in overleg + 1 nazorgsessie € 130,- per sessie
Intensieve Gezinsbegeleiding, traject van 11 sessies + 1 nazorgsessie € 1265,-
‘Houd me Vast’, privécursus, incl. materiaal, 8 bijeenkomsten + 1 nazorgsessie € 840,- per stel
‘Houd me Vast’ groepscursus, incl. materiaal, 8 bijeenkomsten + 1 nazorgsessie € 575,- per stel
Relatiecrisisgesprek van gemiddeld 3 uur € 320,-

Belangrijk om te weten:

Sessies in de avond of in het weekend

Ik ben ook beschikbaar in de avond (na 18:00) of in het weekend. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Voor sessies in de avond geldt een toeslag van € 20,- per sessie. Voor sessies in het weekend geldt een toeslag van € 30,- per sessie.

Sessies aan huis

In sommige gevallen kom ik bij jullie thuis. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. De situatie bij jullie thuis dient zo te zijn dat we in een privésfeer goed aan de slag kunnen zonder afgeleid of gestoord te worden. Voor sessies aan huis geldt een toeslag van € 30,- per sessie.

Minimapassen

Het gezin is de hoeksteen van de maatschappij en een hechte relatie is de basis van het gezin. Daarom vind ik dat relatietherapie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook voor stellen die het minder breed hebben en ook graag aan hun relatie willen werken. Stellen die over een minimapas, zoals de Zoetermeerpas of de Ooievaarspas, beschikken bied ik daarom de mogelijkheid voor een aangepast tarief een traject aan te gaan.

Afspraken afzeggen of verplaatsen

Ik werk volgens afspraken. Gemaakte afspraken zijn niet vrijblijvend. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het 48 uur van tevoren weten, dan kan ik een ander stel inplannen.

Verdere praktische informatie

Na de eerste sessie ontvangen jullie een factuur voor het door jullie gekozen traject. Indien jullie gebruik hebben gemaakt van avond- of weekendsessies dan worden de bijbehorende toeslagen later per factuur in rekening gebracht.

De Praktijk voor Hechte Relaties voldoet aan de eisen van de WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en is aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen). Ik doe mijn uiterste best om jullie zo goed mogelijk bij te staan.  Mochten jullie desondanks toch een klacht hebben, houdt het dan niet voor jullie maar bespreek het met mij. Ik los het graag samen met jullie op. Mochten we er bij een klacht echt niet samen uitkomen, dan kunnen jullie vrij van kosten contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de SCAG.

Mijn aanpak voor relatietherapie en gezinstherapie

1. We beginnen altijd eerst met een kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek dat wij voeren is altijd een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur.

Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar nader leren kennen en nagaan of er een ‘klik’ is. Daarnaast zal ik uitleg geven over de Emotionally Focused Therapy methode en hoe ik te werk ga.  Ook wil ik graag weten wat er speelt binnen jullie relatie zodat we samen kunnen bepalen welke mogelijke stappen ondernomen kunnen worden.

Na ons kennismakingsgesprek mogen jullie thuis in alle rust besluiten of ik de juiste therapeut ben om jullie bij te helpen met jullie relatie. Ik verneem dat besluit enkele dagen later van jullie, alsmede welk traject jullie kiezen.

2. Daarna volgt een grondige intake

Indien jullie er voor kiezen een traject aan te gaan ontvangen jullie een uitnodiging van mij met enkele vragen en de datum voor onze eerste sessie. Onze eerste sessie is een grondige intake. Tijdens deze sessie onderzoek ik samen met jullie de achtergrond van jullie relatie. Op deze manier zijn we goed voorbereid op de vervolgsessies.

3. Dan volgen de vervolgsessies

Aan het begin van een sessie bespreken we hoe het jullie gegaan is sinds ons laatste contact. Tijdens de sessies is er voldoende gelegenheid voor jullie eigen inbreng. Ik vind het belangrijk dat de sessies van ‘ons’ zijn, en niet van mij. Als jullie begeleider bewaak ik wel de rode draad van de sessie en het doel dat we voor ogen hebben. We sluiten de sessie altijd af met een bespreking van hoe de sessie van waarde was.

De frequentie van de sessies is in eerste instantie wekelijks of tweewekelijks. Afhankelijk van de lengte van het traject wordt dit later maandelijks. Gedurende het traject evalueren we tussentijds wat onze voortgang is en of we nog steeds op de juiste weg zitten.

4. We eindigen met een nazorgsessie

Na de vervolgsessies laat ik jullie nog niet helemaal los. Aan het einde van de laatste sessie plannen we samen een nazorgsessie in. Deze nazorgsessie heeft pas 6 tot 12 maanden later plaats. Tijdens deze sessie zie ik jullie graag terug en bespreken we jullie vorderingen en zit ik waar nodig nog de puntjes op de i.

Interesse in een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Neem gerust contact op.

Kennismakingsgesprek aanvragen