Relatiecursus ‘Houd me Vast’

Relatiecursus ‘Houd me Vast’ 2017-11-16T12:20:22+00:00

De relatiecursus ‘Houd me Vast’

De preventieve relatiecursusHoud me Vast‘ biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner nemen je de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen, versterken en beschermen van jullie wederzijdse liefde.

Voor wie is de relatiecursus Houd me Vast?

De relatiecursus ‘Houd me Vast’ is voor stellen in een serieuze relatie. die graag wat dieper naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan.

Stellen die de relatiecursus ‘Houd me Vast’ doen kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

Wat kunnen jullie verwachten?

De relatiecursus ‘Houd me Vast’ is geen relatietherapie en dus niet geschikt voor stellen met  ernstige relatieproblemen. Deze stellen hebben meer baat bij lichte EFT relatietherapie  of Intensieve Relatiebegeleiding. Net als Emotionally Focused Therapy werkt ‘Houd me Vast’ vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.

De relatiecursus ‘Houd me Vast’ is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met je elkaar een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jullie als partners samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren.

Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat begeleid ik jullie daarin.

Jullie krijgen ook opdrachten mee die jullie thuis dienen uit te voeren. Dit “huiswerk” bestaat uit het voeren van gerichte korte gesprekjes die helpen om het geleerde vast te houden. Deze gesprekjes zijn een aanzet om het gene wat jullie hebben geleerd een ‘gewone’ manier van met elkaar omgaan te laten worden.

De relatiecursus ‘Houd me Vast’ leert jullie o.a. hoe:

 • je eigen reacties en behoeften en die van elkaar beter te begrijpen,
 • onderlinge reacties die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
 • spanningen, stress en conflicten in de relatie te verminderen,
 • oud zeer te vergeven,
 • je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
 • intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen,
 • jullie liefde levend te houden.

Privé of in een groep?

De relatiecursus wordt op twee manieren gegeven. In privévorm of in groepsvorm. In de privévorm volgen jullie de cursus zonder andere stellen erbij.

Hoewel de richtlijn van de relatiecursus wordt gevolgd, nemen we de tijd om rustig stil te staan bij problemen die spelen binnen jullie specifieke relatie. Ik stem jullie privé ‘Houd me Vast’ cursus helemaal af op jullie situatie. De privévorm is uitgebreider dan de groepsvorm. We gaan veel dieper in op wat er speelt binnen jullie relatie. De relatiecursus die jullie volgen is dus maatwerk.

De relatiecursus ‘Houd me Vast’ in privévorm is het hele jaar te volgen.

Cursusinformatie

De cursus bestaat uit 8 sessies. De cursus is inclusief:

 • al het benodigde cursusmateriaal,
 • één exemplaar van het cursusboek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson,
 • een nazorgsessie 6 tot 12 maanden na de cursus,
 • koffie, thee en altijd wat lekkers.

Aanmelden

Willen jullie je aanmelden voor de relatiecursus ‘Houd me Vast’ in privévorm? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Na uw aanvraag neem ik binnen een werkdag contact met u op om een afspraak te plannen.

Het kennismakingsgesprek biedt jullie de gelegenheid om vrijblijvend kennis met mij te maken en te kijken of er een klik is. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over de relatiecursus, EFT in het algemeen en hoe ik werk. Tevens beantwoord ik al de vragen die jullie mochten hebben.

Neem gerust contact op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek aanvragen