Intensieve Relatiebegeleiding

Intensieve Relatiebegeleiding 2017-11-16T12:16:08+00:00

Intensieve Relatiebegeleiding

Intensieve Relatiebegeleiding is EFT relatietherapie, maar dan op een meer coachende wijze. Als begeleider maak ik naast de technieken uit het Emotionally Focused Therapy ook gebruik van andere methoden en technieken. Het doel van Intensieve Relatiebegeleiding is om jullie te helpen de confrontatie met jullie eigen relatie aan te gaan en de aanpassingen te maken die jullie wensen.

Intensieve Relatiebegeleiding is een spontaan en praktijkgericht proces. Jullie dragen als stel de thema’s aan die binnen jullie relatie spelen. Denk hierbij aan thema’s zoals miscommunicatie, misverstanden, verwachtingen en onbeantwoorde behoeften. We bekijken per thema of en hoe zij een verband houden met andere thema’s. Ook onderzoeken we wat voor invloed deze thema’s hebben op jullie relatie en waarom jullie er verandering in willen brengen. Daarna gaan we aan de slag om de veranderingen die jullie willen in jullie relatie aan te brengen.

Zit jullie relatie in een oncomfortabele rust (sleur) of gaat jullie relatie ten onder aan een nerveuze hectiek? Intensieve Relatiebegeleiding is een goede manier om de liefdevolle rust te herstellen en het weer vitaal en actief te maken.

Wie heeft baat bij Intensieve Relatiebegeleiding?

Intensieve Relatiebegeleiding is voor stellen die hun relatie onder de loep willen nemen om deze daarna te versterken en hechter te maken. Als jullie bereid zijn hard te werken aan de door jullie ingebrachte relatieproblemen dan hoeft niets jullie geluk in de weg te staan.

Jullie kunnen diverse redenen hebben om een traject voor relatiebegeleiding te volgen. Vaak voorkomende redenen zijn:

 • Meer voldoening willen ervaren in de relatie;
 • Het gevoel hebben elkaar kwijt te zijn geraakt en elkaar weer willen vinden;
 • Willen leren omgaan met invloeden uit eerdere relaties zodat ze geen effect hebben op de huidige relatie;
 • Elkaar beter  en op een dieper niveau willen leren kennen;
 • Een prettige levenssfeer willen creëren voor jullie gezin.
 • Welke stellen komen in aanmerking voor Intensieve Relatiebegeleiding?

Niet ieder stel komt in aanmerking voor Intensieve Relatiebegeleiding. Indien één van de volgende zaken zich afspeelt binnen jullie relatie dan kunnen wij jullie niet begeleiden:

 • een affaire die nog steeds gaande is;
 • drugs- of drankverslaving;
 • lichamelijk geweld.

Wat kunnen jullie verwachten bij Intensieve Relatiebegeleiding?

Afhankelijk van de aard van jullie relatieproblemen mogen jullie het volgende verwachten:

 • Jezelf en je partner op een dieper niveau te begrijpen;
 • Een echte verbinding aan te gaan met elkaar en te bespreken wat er daadwerkelijk in je omgaat;
 • Hoe ingeslopen negatieve patronen te herkennen en te doorbreken;
 • Hoe in geval van conflicten toch begrip te tonen voor elkaar en samen te blijven werken aan een oplossing.

Hoe lang duurt een traject voor Intensieve Relatiebegeleiding?

Een traject voor Intensieve Relatiebegeleiding heeft een duur van 11 sessies verdeeld over 6 maanden. In de eerste maand houden we wekelijks een sessie. Afhankelijk van jullie vorderingen zijn de sessies in de tweede en de derde maand om de twee weken. In de laatste 3 sessies hebben we eens per maand een sessie. Tussentijds evalueren we welke voortgang er gemaakt is en of we nog steeds op de goede weg zitten.

Afhankelijk van de aard van jullie relatieproblemen en jullie wensen als stel dient dit voldoende te zijn om jullie relatie weer op de goede weg te helpen.

De sessies duren ongeveer anderhalf uur.

Hoe gaan we van start?

Eerst dienen jullie een kennismakingsgesprek aan te vragen. Na uw aanvraag neem ik binnen een werkdag contact met u op om een afspraak te plannen.

Het kennismakingsgesprek biedt jullie de gelegenheid om vrijblijvend kennis met mij te maken en te kijken of er een klik is. Tijdens het gesprek geef ik uitleg over mijn werkwijze en beantwoord ik al jullie vragen.

Wat te doen bij drempelvrees

Sommige stellen willen wel onder begeleiding werken aan hun relatie, maar durven om allerlei redenen nog niet zo goed. Lees wat jullie aan deze drempelvrees kunnen doen.

Meer weten over Intensieve Relatiebegeleiding?

Neem gerust contact op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek aanvragen