EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie 2017-11-21T00:48:57+00:00

EFT relatietherapie

In vogelvlucht ziet het EFT relatietherapie traject er als volgt uit. Eerst begeleid ik jullie naar een situatie waar jullie weer connectie met elkaar hebben. Dit is een situatie waar jullie elkaar onder andere weer kunnen ‘zien’ en weer bereid zijn naar elkaar te luisteren.

Sommige stellen krijgen weer connectie als de uit de hand lopende ruzies zijn stopgezet. Bij andere stellen is de emotionele afstand zo groot dat zij lef en vertrouwen nodig hebben om weer in connectie te raken.

Als de connectie er weer is brengen we jullie negatieve interactie patroon in kaart. Tijdens de sessies nemen we jullie relatie onder de loep en kijken we hoe jullie relatieproblemen ontstaan. Hierbij zullen jullie zien dat niet jullie het probleem zijn maar de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Dat kan zeer confronterend en spannend zijn.

Belangrijker is echter dat het een gevoel van bevrijding en opluchting zal geven. Daarna leren jullie positief met elkaar verbonden te zijn. Jullie gaan elkaars anders zien en ervaren. Zo kunnen jullie vorm geven aan hoe jullie verder willen met elkaar. Als dit gebeurd is, zijn jullie zo ver dat jullie je relatie steeds beter in de hand hebben.

Het EFT relatietherapie traject zal er toe leiden dat jullie weer veilig gehecht raken aan elkaar, weer een vertrouwd gevoel hebben bij elkaar, weer met elkaar kunnen communiceren en je eigen behoeften en die van je partner te erkennen en uit te spreken.

Lees voor meer informatie en een uitgebreider uitleg over EFT: Wat is EFT relatietherapie?

Is EFT relatietherapie voor ieder stel?

EFT relatietherapie oftewel emotiegerichte relatietherapie is voor ieder stel dat uitgebreid bij hun relatie wil stilstaan en aan hun relatie wil werken. Het maakt niet uit of jullie kort of lang bij elkaar zijn, hetero of homoseksueel zijn, of wat jullie leeftijd, religie, cultuur of opleidingsniveau is. Iedereen die aan hun relatie wil werken heeft baat bij EFT relatietherapie.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden. Als één van de volgende gevallen zich afspeelt binnen jullie relatie dan is EFT relatietherapie niet de juiste manier om aan jullie relatie te werken:

  • een affaire die nog steeds gaande is,
  • drugs- of drankverslaving,
  • lichamelijk geweld.

Duur van de therapie

EFT sessies duren minimaal 90 minuten. Mijn uitgangspunt is om kortdurende effectieve begeleiding te geven. Over het algemeen zijn 8 tot 15 sessies voldoende om jullie als stel weer in verbinding te brengen. Natuurlijk is het aantal sessies sterk afhankelijk van de aard van jullie relatieproblemen en jullie wensen als stel. In het begin vinden de sessies in principe elke week plaats, later om de twee tot vier weken.

Hoe gaan we van start?

Eerst dienen jullie een kennismakingsgesprek aan te vragen. Na uw aanvraag neem ik contact met jullie op om een afspraak te plannen. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben wij de gelegenheid om vrijblijvend met elkaar kennis te maken en te kijken of het klikt.

Drempelvrees

Sommige stellen willen wel in relatietherapie maar durven om allerlei redenen nog niet zo goed. Lees hier wat jullie aan deze drempelvrees kunnen doen.

Neem gerust contact op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek aanvragen