Ik sta jullie graag bij…

Ik ben Reginald Markes, een ervaren EFT relatietherapeut en gezinstherapeut.  De stellen en gezinnen waarmee ik werk kampen met uiteenlopende relatieproblemen. Mijn focus ligt op het herstellen en helen van de hechting, de emotionele verbinding, die partners en gezinsleden graag willen ervaren. Zo kunnen zij weer vertrouwen, veiligheid en intimiteit in hun relatie brengen. Ik werk met stellen en gezinnen die een langdurige positieve wending willen geven aan hun relatie.

Ik bied stellen en gezinnen een veilige en compassievolle vorm van begeleiding en ondersteuning. Dit gebeurt op een manier die begrip en  emotionele genezing bevorderd. Mijn stijl is humorvol, positief, empathisch en met respect voor persoonlijke normen, waarden en levensstijlen. Tijdens mijn sessies wil ik een sfeer van openheid, authenticiteit en oprechtheid creëren. Zo ben ik zelf ook. En ik merk dan dat iedereen dan gerust zijn of haar zegje durft te doen. Mijn begeleiding is maatwerk. Ik pas mijn therapie zodanig aan zodat het precies past bij de behoeften van ieder specifiek stel of gezin. Iedereen is bij mij welkom…

Ik streef naar verbinding…

Als EFT relatietherapeut en gezinstherapeut streef ik er naar om mensen die zielsveel van elkaar houden, en elkaar even kwijt zijn, weer bij elkaar te brengen zodat zij hun relatie kunnen redden. Ik behandel jullie zoals ik zelf ook behandeld wil worden: als mens, mooi, compleet en volmaakt, met een eigen set kwaliteiten en kwetsbaarheden  en een eigen unieke achtergrond. Ik richt mij op jullie relatie. In mijn ogen zijn jullie niet kapot of gebroken. Ik heb er geen behoefte aan om jullie te beoordelen, in een hokje te stoppen of te repareren.

Mijn kwalificaties en registraties

Ik heb me gespecialiseerd in de Emotionally Focused Therapy (EFT) methode. Onderzoek heeft uitgewezen dat Emotionally Focused Therapy (EFT) zeer goed werkt. Het is zeer effectief in het weer in verbinding brengen van partners. Zij leren weer naar elkaar uit te reiken op een open en empathische manier waarbij het vertrouwen en de emotionele connectie in de relatie weer groeien. Naast EFT maak ik ook gebruik van andere methodieken waarin ik me verdiept heb, zoals Gestalttherapie, Schematherapie en Internal Family Systems Therapy (IFS). Ik werk graag in het moment en ervaringsgericht. Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen. Ik besteed daarom voortdurend aandacht aan het verder ontwikkelen mijn deskundigheid.

Ik ben geregistreerd bij de beroeps- en koepelorganisaties EFT Nederland, ICEEFT en NVAGT. Tevens ben ik partner bij EFT-Zoetermeer en de Relatie-Herstelacademie. Naast relatie- en gezinstherapeut ben ik ook mediator en begeleid ik partijen die in een hoogoplopend relatie-, gezins- of familieconflict verwikkeld zijn.

De Praktijk voor Hechte Relaties voldoet aan de eisen van de WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en is aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen). Ik doe mijn uiterste best om jullie zo goed mogelijk bij te staan.  Mochten jullie desondanks toch een klacht hebben, houdt het dan niet voor jullie maar bespreek het met mij. Ik los het graag samen met jullie op. Mochten we er bij een klacht echt niet samen uitkomen, dan kunnen jullie vrij van kosten contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de SCAG.

logo eft iceeft nvagt_logo_100x100x scag eft zoetermeer

Meer over mij…

Ik ben sinds 1999 getrouwd en ik heb 2 kinderen. Gedurende mijn huwelijk heb ik geleerd dat getrouwd zijn hard werken is. En dat harde werken bestaat uit het steeds weer kiezen voor elkaar, het steeds weer zoeken naar elkaar en het steeds weer de verbintenis aangaan met elkaar. En dat komt niet zomaar aanwaaien.

Als je een liefdevolle relatie wil dien je daar aandacht aan te besteden. Ik durf te stellen dat de keren dat het minder liep in mijn eigen relatie, het een verband had met de aandacht die mijn vrouw en ik aan onze relatie gaven. Natuurlijk is het een open deur als ik zeg dat je juist als het wat minder gaat wat extra aandacht aan elkaar en aan de relatie met elkaar moet besteden, maar juist op dit soort momenten is het bewegen naar elkaar het moeilijkst… of in ieder geval, zo ervaar ik het…

Net als iedere relatie heeft ook de onze de nodige ups en downs gekend. Geloof me, er zijn genoeg momenten waarbij mijn vrouw en ik, bij wijze van spreken, elkaar wel achter het behang konden plakken. En ondanks deze momenten hebben we altijd voor elkaar gekozen. Het zijn juist deze momenten waarop het belangrijk is om bewust voor elkaar te kiezen, om ondanks alle obstakels voor elkaar te gaan net zoals in de tijd dat je nog verliefd was. Deze bewustwording heb ik zelf verder mogen ontdekken door EFT.

EFT heeft mij geleerd om mij minder en in mij zelf te keren als het even wat minder gaat. Het heeft mij geleerd wat de waarde is van mij zelf kwetsbaar opstellen en tegen mijn vrouw te durven zeggen: “Ik heb je nodig…! Wees bij mij…!” EFT heeft mij doen inzien dat mijn doen en laten een invloed hebben op haar doen en laten. Als wij beiden bereid zijn ons doen en laten in de hand te houden zijn wij met elkaar verbonden en dat is de basis van een fantastische relatie…

Kosteloos en vrijblijvend kennismaken met mij?

Kennismakingsgesprek aanvragen